Leírás és Paraméterek
TANZANIA TANGA AA – Tanzania arabica kávéja az ország északi részének magasföldjéről, Arusha és a Kilimandzsaró magasabb területeiről érkezett. 1400 -1800 méter magasan termeli sok kistermelő ebben a fejlődő országban. Kézzel szedik, vizes eljárással választják el a kávécseresznye héját és husát a baboktól. 30 napig érlelik, majd a napon szárítják. A Tanzán kávé nagyon testes, de mégis krémes, borra jellemző savasságú, erős ízjegyekkel. Ha megkóstolod érett gyümöcsöt, édes bogyós gyümölcsöket, mogyorót és mandulát érzel, utóízként pedig néha mézet. Ha kifejezetten gyümölcsös kávéra vágsz, idd magában, ha mogyorósabb ízre a tejes ital a jó választás.
TANZANIA TANGA AA – this arabica coffee comes from the traditional high-quality highland region of Tanzania, up in the North of the country near Arusha and Kilimanjaro. It is cultivated at altitudes of 1,400-1,800 metres, by individual families on small plots. The coffee is hand picked, the skins and pulp washed off, fermented for 30 days and then dried in the sun. This coffee is full-bodied, intense and creamy, has a bright wine-like acidity, with a deep, rich and strong taste. Cupping gives you the notes of ripe fruits, sweet berries, hazelnuts and almonds. The aftertaste has hints of honey. For a fruity cup drink it black; for the full hazelnut-almond experience, drink it with milk.
Vélemények
Imádom.