Leírás és Paraméterek
RWANDA FULLY WASHED GHARA - 100% ARABICA KÁVÉ
Az egyik ilyen visszatérő téma a gazdag, krémes testesség, selymes és szinte vajas felhang érződik az ízében.
De a krémesség csak a jéghegy csúcsa. Ahogy a kávé megérinti az ízlelőbimbókat, a bab valószínűleg virágos, gyümölcsös és citrusos ízekkel árasztja el a ízlelésünket, majd egy enyhe zamatos tónust érezni. A virágos jegyek bizonyos etióp kávékra emlékeztetnek, amelyek közül sok karamellizált cukorral, szegfűszeggel, diófélékkel és fahéjjal büszkélkedhet.
A savasság magas a világos pörkölésnél, és általában édes és sós is, ami nagyrészt az éghajlatnak és magasságnak köszönhető. Emiatt a rwandai kávé általában hasonló savasságú, mint a kenyai kávé.
Rwandai kávé íze:
Illat: narancsvirág és citrom árnyalatai
Íz: Virágos, gyümölcsös, ribizli és bogyós ízzel keverve
Utóíz: Gazdag karamell és fehér csokoládé
RWANDA FULLY WASHED GHARA - 100% ARABICA COFFEE
One such recurrent theme is the rich, creamy body, silky texture and an almost buttery overtone.
But creaminess is just the tip of the iceberg. Before and after the coffee hits your tastebuds, the beans are likely to flood your senses with floral, fruity, and citrusy flavors, followed by a slight savory tone. The floral notes are reminiscent of certain Ethiopian coffees, with many boasting a hint of caramelized sugar, cloves, nuts, and cinnamon.
The acidity levels are high and bright and tend to be both sweet and savory, which is largely due to the growing climate and altitude. Because of this, Rwandan coffee tends to have a similar acidity to Kenyan coffee.
Rwandan coffee taste:
- Aroma: Hints of orange blossom and lemon
- Taste: Floral mixed with a fruity, redcurrant, and berry flavor
- Aftertaste: Rich caramel and white chocolate