Leírás és Paraméterek
ETHIOPIAN DJIMMAH JASMINE – ez a 100% arabica kávé az őshonos kávécserjéken terem, Etiópia Kaffa tartományában. Szereti az árnyas – félárnyas területeket, és az 1500-1800 méter magasságot. Ezt a kávét tartják ízvilágában a legközelebb esőnek az ősi vadon termő cserjékről szedett kávéhoz. Kézzel szüretelik, a szemeket a cseresznye húsában száritják meg és csak aztán választják le a húst száraz eljárással. Etiópiában a szemeket kézzel válogatják, és amikor Európába érkezik mégegszer átesik egy válogatáson, hogy pörkölésre már csak a megfelelő méretű éa hibátlan szemek kerüljenek. Testes kávé, a borra jellemző savassággal, tejcsokoládéval és dióval. Ivásakor azt érzed, hogy nagyon kellemes és elegáns, kicsit megbolondítva áfonya és cseresznye ízével. Kiváló keverék kávékhoz és tejes italokhoz a testessége miatt.
ETHIOPIAN DJIMMAH JASMINE – an Ethiopian Arabica bean from the Region of Kaffa, from the indigenous coffee plants. This coffee is grown at altitudes of 1500 -1800 meter in forests/semi-forests in the south/west part of the state and thought to be the variety closest in flavour to the original wild plant. After hand picking the cherries are dried in the sun and pulp is separated from the beans only afterwards. (natural process). Beans are once hand selected in Ethiopia, and they are re- handselected by the importer as well, to make sure defects are eliminated, and screen sizes are met. The cup has a smooth earthy heavy body, unique wild winey acidity with notes of milk chocolate and walnut. It is very pleasant and elegant, with a non-intrusive palate which is subtly complemented by fruity notes, like blueberry and cherry. Djimmah is star for blends and also when diluted with milk.